dinsdag 1 juli 2014

Wanted! Woning

Ik stond vanmorgen bij de dieren winkel om even wat spulletjes te kopen voor mijn cavia’s. De mevrouw achter de kassa vroeg vriendelijk: ‘Heeft u een klantenkaart?’ Nee die had ik niet. ‘Wilt u dan een klantenkaart?’ Euh...wat moest ik daar op antwoorden? Ik dacht even snel na. De verkoopster wachtte geduldig op mijn antwoord.  ‘Nee ik weet niet hoe lang ik in deze buurt blijf.’ Zei ik maar.

Rechten
Sinds afgelopen zondag ben ik vertrokken uit Amersfoort terug naar mijn ouders in Nieuwegein. Tot voor kort dacht ik dat ik ‘gewoon’ in de woning kon blijven wonen waar ik tot dan toe 5 jaar heb samengewoond met mijn ex. Nu kwam ik er pas geleden achter bij de woning bouw dat ik helemaal geen recht heb om het huis over te nemen op mijn naam. Het huis staat namelijk op de naam van mijn ex. Hij dacht dat hij het bij de gemeente kon aanvragen dat ik het contract zou overnemen. Het ligt helaas alleen een stuk ingewikkelder.


Luchtbel kapot
Enkele weken geleden kwam ik er achter dat er een behoorlijke huur achterstand is ontstaan. Het is allemaal zo uit de klauwen gelopen dat ik geen recht meer heb om het contract over te nemen. het contact wordt namelijk ontbonden en het huis wordt ontruimd. Nu is het dus zaak dat ik z.s.m. mijn spullen daar weg haal. Ik woon nu tijdelijk bij mijn ouders in Nieuwegein.


Begrip
je begrijpt dat ik de afgelopen dagen enorm in de stress en spanning heb gezeten. Ik heb gister al een gesprek gehad op school over de situatie en straks op mijn stage. Ik moet nu namelijk vanaf Nieuwegein naar Leusden gaan reizen om mijn stage te kunnen blijven doen. Gelukkig zijn ze erg positief over me en mag ik mijn stage blijven doen.
Er valt wel een mouw aan te passen met de uren die ik moet werken en de reistijd.
Ook op school heb ik uitstel gekregen van mijn opdrachten die ik nog moet inleveren volgende week. Voor mijn gevoel heb ik nu wat meer lucht en ruimte maar…


\Wens/oproep
ik wil natuurlijk het liefst z.s.m. weer zelfstandig wonen met mijn 2 katten en 2 cavia’s. De hond die we samen hadden woont bij mijn ex. Ik zoek dus woonruimte in Amersfoort. Zoals het er naar uit ziet ben ik aan gewezen op particulier. Ik wil best in een kamer wonen maar ik ga niet zonder mijn huisdieren. Wie weet er iets in Amersfoort of omgeving voor mij?


Waarschuwing

Als je gaat samen wonen zorg er dan voor dat je ingeschreven staat bij de desbetreffende gemeente of woning net als woning zoekende. Als je je inschrijft bij je partner en het huis staat op zijn naam kun je niet zomaar dat contract overnemen. Ik heb mijn lesje wel geleerd. Ik laat het nooit meer zo ver als nu komen.

Met dank aan voor deze creatie hier onder.

1 opmerking:

  1. Wat naar voor je. Maar de huurschuld is niet van jou maar die van je ex. Hij moet die betalen. En jij niet. Dus daar hoef jij je nog niet eens zorgen over te maken. Veel sterkte je zult wel een langere tijd bij je ouders moeten wonen.

    BeantwoordenVerwijderen