zaterdag 16 augustus 2014

Gewoon een beetje moe...

Afgelopen donderdag had ik een lange dag. Ik ging namelijk om 8:00 s morgens met de bus naar Utrecht Centraal en pas s Avonds 20:00 met de bus terug naar Amersfoort Centraal. Na mijn stage had ik namelijk nog een eetafspraak gepland bij een klasgenootje van mij.


Begrip
Ondanks de afstand van Nieuwegein naar Leusden gaat het reizen best goed. Gelukkig krijg ik op mijn stage de ruimte om wat later te beginnen. Dat hebben we meteen de eerste week dat ik verhuisd was in een goed gesprek afgesproken. Ik mag de tijd en ruimte nemen die ik nodig heb. Ook geef ik aan op welke dagen ik kan werken. Zo heb ik de afgelopen week ‘maar’ 2 dagen gewerkt en de week ervoor 3.  Tussendoor heb ik natuurlijk nog andere afspraken en mijn sociale leven wil ik ook zo goed mogelijk bij houden. Helaas lukt dat laatste niet altijd.


Acceptatie
Toen ik vorige week 3 dagen had gewerkt was ik zaterdag niet lekker. Ik kon toen niet naar Rotterdam om te loomen. Ik vond dat erg jammer maar gelukkig heb ik vrienden om me heen die me begrijpen als het me niet lukt. Toch blijf ik het lastig vinden als ik een afspraak af moet zeggen. Ik wil namelijk zo graag alles kunnen doen!


Interview
Nu had ik gister een interview bij de bibliotheek van Nieuwegein over de participatiewet. Er werd mij gevraagd wat voor begeleiding ik nodig heb op de werkvloer. Ik moest hier even over nadenken. Eigenlijk gaat het op mijn stage namelijk buitengewoon goed. De mensen vinden het leuk als ik er ben en met mijn collega’s kan ik goed overweg. Wat heb ik dan nodig? Een werkgever die me de ruimte en tijd kan geven om bij te komen van een vermoeiende dag.


Een beetje extra hulp
Zo had ik donderdag toen ik thuis kwam enorm veel pijn in mijn knieën van al het lopen. Ik kon letterlijk geen stap meer verzetten. Gelukkig hoefde ik vrijdag niet te werken maar ik moest wel naar dat interview. Mijn vader was zo lief om me te brengen want ik had nog steeds last van mijn knieën. Na het interview heb ik ook weinig meer gedaan. Vandaag zou ik naar een vriendin toe gaan maar ook dat moest ik helaas afzeggen omdat ik nog steeds erg moe was.


Vakantie
Voorlopig is het nog vakantie en heb ik niet de druk van school erbij. Ik ben benieuwd hoe dat vanaf september zal gaan als ik naar het 2e jaar ga. Ik ben in ieder geval blij dat ik mijn ritme hou door te blijven werken in de vakantie. Hopelijk zal ik straks als de school weer begint  goed aan het reizen gewend zijn. Ik heb sowieso de zekerheid dat ik deze stage hou het komende schooljaar dus dat is al weer 1 zorg minder!

3 opmerkingen:

 1. Niet gek als je moe bent van zoveel activiteiten. Gewenning zal zeker helpen bij dat het minder energie gaat kosten maar nu nog even de tijd nemen. Als ik je zo lees, ben je prima bezig en houd je je grenzen goed in de gaten. Knap wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er gebeurd veel in je leven maar je doet het super...
  Verhuisd uit Denbosch?
  Ik heb wat gemist, ben een beetje veel met me zelf bezig

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Carla, ik ben verhuisd vanuit Amersfoort :) is nog maar sinds kort. En dank je voor je reactie Niek :)

  BeantwoordenVerwijderen