zondag 3 augustus 2014

Een positieve noot

Hoe gaat het nu? Dat vind ik best een lastige vraag in deze periode van mijn leven. Het gaat eigenlijk best goed. Afgelopen week vroeg ik of ik langer op mijn stage kan blijven en het antwoord was ja! Ik mag het hele schooljaar bij Beweging 3.0 blijven. Ik ben hier heel blij om natuurlijk. Het is een beetje zekerheid in een tijd vol onzekerheid.


Operatie
op 14 juli was het dan eindelijk zo ver. Ik heb een operatie ondergaan waarbij ik een kunstgebit heb gekregen. Ik heb er eigenlijk tot nu toe niks over geblogd of geschreven op twitter. Ik wil namelijk geen negatieve vooroordelen of reacties op deze persoonlijke beslissing krijgen. Ik kan hier wel gaan uitweiden waarom ik dit heb gedaan maar dat doe ik niet. Ik hou het er op dat het voor mij de juiste beslissing was. Ja het was zeer pijnlijk en het is best afzien de laatste weken. Ik kan niet goed eten maar het gaat stap voor stap beter. Een voordeel is wel dat ik best veel ben afgevallen…


Lichtpuntjes in onzekere tijden
In dezelfde week dat ik de operatie had ben ik definitief verhuisd. Je kan je voorstellen dat dit best een moeilijke beslissing was om te maken. Maar gelukkig pakt het goed uit. Ik vind het eigenlijk best leuk om weer bij mijn ouders te wonen. Nog een voordeel hiervan is dat ik kan sparen voor nieuwe eigen spulletjes die ik straks kan kopen als ik een nieuw plekje krijg. Ik kan voor mijn gevoel nu echt opnieuw beginnen. En dat is ook heel wat waard. De onzekerheid is natuurlijk dat ik niet weet wannéér ik een nieuw huisje zal vinden en of het betaalbaar zal zijn…Maar ik heb hier toch een positief gevoel over. Ik denk dat dit wel op zijn pootjes terecht zal komen.


Leuke dingen doen!
Ondertussen doe ik allemaal leuke dingen met vriendinnen en verbreed ik langzamerhand mijn netwerk. Zo ben ik met 2 vriendinnen een clubje begonnen waarbij we aan het loomen zijn. Het is hartstikke gezellig om dit met meerdere mensen te doen! Meer mensen zijn ook zeker welkom om deel te nemen. Zaterdag 2 augustus ben ik naar Eindhoven gereisd en heb ik mee gedaan met een workshop Mandala weven bij Jolanda van Tuil. (www.lightweaver.nl) Dit was erg leuk en inspirerend om aan deel te nemen. We hebben ieder apart een kunstwerk gemaakt.
Stage

De komende week ga ik 3 dagen werken op mijn stage. Het zit in Leusden dus dat is best ver reizen van uit Nieuwegein. Maar je moet er wat voor over hebben he. En ach ik heb het erg naar mijn zin. Het werken zelf kost me dus weinig energie. In ieder geval geen negatieve. En dat is heel wat waard! Ik heb eindelijk mijn plekje gevonden en daar geniet ik van met volle teugen.

2 opmerkingen:

 1. Wat mooi dat een best wel moeilijke beslissing lijkt me, om een kunstgebit te nemen toch naast de pijn het bijverschijnsel heeft dat je wat kilo's bent afgevallen. Mooi dat je zo'n beslissing hebt durven nemen en nog mooier dat je ook de positieve kanten zo kunt beschrijven.

  Wat fijn dat je bij je ouders toch weer voor even je plek gevonden hebt en ook te gek dat je zo'n ontzettend leuke stage hebt.

  En dan weet je ook nog allemaal leuke dingen met verschillende mensen te doen. Nou, dat blijft nog een lange tijd genieten.

  Heel leuk om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dank je wel voor je positieve reactie Niek :) vind ik erg leuk om te lezen :)

   Verwijderen