woensdag 1 oktober 2014

Een beetje zekerheid voor de toekomst

Ik heb eindelijk werk gevonden dat echt bij me past en waar ik me gelukkig in voel. Ik kan helemaal mezelf zijn. Waar ik me echter zorgen om maak is de toekomst van de werkgelegenheid in de dagbesteding. Ik heb geen zin om straks als ik na 2 jaar hard werken mijn diploma heb weer aan de kant te staan. Ik wil laten zien wat ik te bieden heb!


Ik wil assertiever worden
Goed, eerst zijn er nog een aantal dingen waar ik aan wil werken dit 2e jaar van mijn opleiding. Zo had ik vorige week die moeizame samenwerking met mijn collega. Ik had de neiging om weg te rennen toen ik daardoor van slag raakte. Dat kan natuurlijk niet als je een baan hebt en de verantwoordelijkheid voor de mensen in de groep. Ik wil dus leren om minder gauw van slag te raken en assertiever te worden. Dit is waar ik me de komende tijd mee bezig ga houden.


Gevoeligheid als kracht
Afgelopen maandag hadden we het tijdens SLB (Studie leer begeleiding) er over dat ik de keer daarvoor me niet prettig voelde om over mijn verleden te praten in de groep. 1 van mijn klasgenoten zei dat ik het geen dag zou uithouden waar hij werkt. Hij werkt namelijk met jongeren. Die roddelen over je of zeggen: ‘Pfff daar heb je haar weer.’. Ik moet hem daar gelijk in geven, dat is voor mij te zwaar. Maar werken met ouderen en gehandicapten daarentegen ligt me wel heel goed juist omdat ik zo gevoelig ben. Ik kan mijn gevoeligheid inzetten als kracht in dit beroep.


Dagbesteding is meer dan je denkt
Ik zie nu veel beter wat MBO 3 werkelijk inhoudt en wat er van je gevraagd en verwacht wordt. Soms denk ik: ach, ik kan dit makkelijk aan en op andere dagen vraag ik me af of ik niet te veel van mezelf verlang. Het werk in de dagbesteding houdt veel meer in dan alleen simpel activiteiten doen met de mensen. Er zijn zo veel dingen waar je op moet letten! Ik denk dat ik het allemaal best kan leren want ik zie dat dit werk bij me past, maar het moet op mijn tempo. Ik heb nog een jaar waarin ik hier keihard aan ga werken. Ik ben al heel blij dat het op mijn stage waar ik nu werk zo goed blijft gaan! Ik werk hier al weer een half jaar. Dit geeft me zelfvertrouwen en moed voor de toekomst.


Zekerheid

Ik zou alleen zo graag zekerheid willen dat ik na mijn diploma niet weer met ‘lege handen sta.’ Hoe dan ook kan ik alles wat ik geleerd heb tijdens deze opleiding voor mijn verdere leven gebruiken. En wat er ook op mijn pad komt, mijn route wijst zich uiteindelijk vanzelf!1 opmerking:

  1. Om je een hart onder de riem te steken: volgens mij hebben onwijs veel mensen last van willen wegrennen als samenwerken niet goed lukt. Maarja, we praten zelden over dat soort dingen, dus dan denk je misschien al gauw dat je de enige bent. Vind het stoer wat je doet!

    BeantwoordenVerwijderen