zaterdag 12 september 2015

Het heft in eigen handen!

Veel veranderingen
Het is alweer september 2015 en het afgelopen jaar is er veel gebeurd in mijn leven. Het leven staat sowieso nooit stil. En gelukkig maar anders zou het maar saai zijn! In maart dit jaar ben ik weer op mezelf gaan wonen wat voor mij een grote verandering is nadat ik heb samengewoond 5 jaar. Ook ben ik in een totaal nieuwe plaats gaan wonen. Ik ben hier op mijn eigen tempo mijn weg in aan het vinden. Ook op mijn werk is er een verhuizing geweest. We zijn van locatie veranderd van Leusden naar Amersfoort. Dit heeft allemaal nogal wat te weeg gebracht. Inmiddels heb ik het allemaal een plekje gegeven en ben ik me aan het voorbereiden op het eindexamen die ik in november mag gaan doen.

Compleet
Omdat we deze zomer zijn begonnen op een nieuwe locatie en alles veranderd was moest ik weer ontzettend wennen. Het was een hele hectische periode. Ik ben er echter goed doorheen gekomen. Ik weet nu veel beter waar ik sta. Vroeger snapte ik nooit wat er steeds fout ging en waarom het niet lukte op de werkvloer. Nu weet ik beter waar ik tegenaan loop. Ik heb een langere inwerktijd nodig en net dat extra beetje begrip en begeleiding van mijn collega’s. Als ik die eerste inwerkperiode goed wordt begeleid kan ik mij volledig inzetten. De puzzel is eindelijk compleet.

Een wajonger aan het werk!
Nu had ik de afgelopen tijd nogal wat last van angsten en onzekerheid mbt de toekomst. Hoe zal het gaan als mijn stage beƫindigd? Wat zijn mijn mogelijkheden dan op de arbeidsmarkt? Ik wil absoluut niet weer in een gat vallen of dat het weer mis gaat in een nieuwe baan. Ik weet nu veel beter wat ik wel en niet kan en ik kan dit ook goed aangeven. Om mezelf meer rust te geven heb ik een gesprek gehad met het UWV over de periode na mijn stage. Wat zijn mijn mogelijkheden in de participatiewet? Heb ik recht op een gesubsidieerde baan en hoe ziet dit er uit? Allemaal vragen waar ik een antwoord op nodig had.

Opvangnet en vertrouwen!
Afgelopen week heb ik het gesprek gehad en ik weet nu veel beter waar ik aan toe ben. Voor mijn gevoel heb ik een opvangnet voor mijzelf geregeld. Dit geeft mij weer zelfvertrouwen dat ik weet dat ik het aankan wat er ook op mijn pad komt. Als mijn stage beĆ«indigd ga ik een nieuw traject in. Ik ga dan samen met een jobcoach kijken wat mijn arbeidsmogelijkheden zijn en solliciteren. We kunnen dan samen uitleggen wat mijn kwaliteiten en ‘beperkingen’ zijn zodat het niet meer fout kan gaan. Dit geeft mij enorm veel rust en houvast. Ik kan me nu goed voorbereiden op de proeve. Die is al over 8 weken. Ik heb er meer vertrouwen in gekregen dat ik het met een goed resultaat zal afronden. Straks in februari kan ik zeggen: ik heb mijn opleiding Maatschappelijke zorg niveau 3 met goed gevolg afgerond en ik heb enorm veel geleerd! Ik ben klaar voor de arbeidsmarkt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten