woensdag 25 november 2015

Waar is die leuke baan voor mij?

Het begin
Op 10 november was het dan zover, ik kon eindelijk de Proeve van Bekwaamheid gaan ophalen op school. Ik ben vanaf heden een examenkandidaat. Ik vond het superspannend, het gaat nu eindelijk echt beginnen. Ik heb hier 2 jaar keihard voor gewerkt en nu is het dan zo ver: het eind is in zicht. Afgelopen vrijdag heb ik de Proeve in de praktijk volbracht en dit ging perfect. Ik heb voor 2 opdrachten een Voldoende gehaald en voor 4 opdrachten een goed.

Aan het werk
Langzamerhand begin ik te wennen aan het idee dat ik straks echt klaar ben met deze opleiding. De vraag is echter wat ik hierna moet gaan doen. Ik wil niet in een gat vallen. Geen opleiding meer en mijn stage is dan afgelopen. Ik mag dan gaan solliciteren op een betaalde
baan in de zorg. Het echte werk kan dan gaan beginnen. Geen bescherming meer dat ik een stagiaire ben, dan ben ik echt een volwaardige beroepskracht.

Waar is die leuke baan?
Nu zit ik de laatste tijd wat vaker te kijken naar vacatures in de Zorg om me te oriĆ«nteren wat er zoal op de markt is vandaag de dag. Mijn specialisatie is dagbehandeling voor ouderen met dementie vooral de ver gevorderden groep. Helaas zijn er weinig vacatures in deze richting of ze zijn veel te ver weg. Het wordt dus nog best tricky om een baan te vinden die bij mij zal passen. Ik wil absoluut niet meer na een paar maanden ontslagen worden omdat collega’s mij niet begrijpen.

Kwaliteit en kwantiteit
Dit betekend natuurlijk dat ik sws eerlijk moet gaan zijn over mijn ‘beperking’ Dit gaat mij gelukkig al veel makkelijker af dan vroeger. Ik weet beter waar ik op stuk ga lopen, ook weet ik beter mijn kwaliteiten en kan ik het 1 met het ander compenseren. Nu is het alleen de vraag is er een geschikte werkgever voor mij die mij deze kans wil geven om te laten zien wat ik kan..

Een nieuwe missie
Dit wordt voor 2016 mijn nieuwe missie. Een plek vinden in de maatschappij. Nu kan ik via het uwv een traject ingaan dat speciaal van kracht is gegaan d.m.v. de participatiewet. Op deze manier word ik toch nog beschermd tegen misverstanden. Dit is dus mijn eerste stap. Ook zal ik voorlopig nog vrijwilligerswerk blijven doen op mijn stageplek. Het is voor mij heel belangrijk om mijn ritme en structuur in de dag te behouden!

2016 zal een jaar worden met hopelijk nieuwe kansen en veel nieuwe leermomenten. Ik ben er iig klaar voor, maar eerst mijn examens afronden en mijn diploma in ontvangst nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten