vrijdag 3 februari 2017

Veranderingen planning en overzicht

Sinds twee weken ben ik nu twee dagen aan het werk in Doorn en een in Amersfoort. Ik ben blij dat ik deze stap heb gezet ik ben er aan toe om verder te groeien op mijn nieuwe werkplek.
Ik werk er sinds oktober 2016 en ik begin eindelijk te wennen. Vorige week hielp ik mee met een activiteit waarbij een artiest liedjes kwam zingen uit de jaren 50 voor de bewoners. Het was erg leuk om de ouderen te zien genieten en de herkenning te zien in hun ogen.

Duidelijkheid en nieuwe activiteiten
Toen ik er naar toe liep was ik wel wat zenuwachtig. Het was de eerste keer dat ik met zo’n activiteit mee zou draaien, Hoe zou het gaan en wat zou er van me worden verwacht? Gelukkig werd ik goed opgevangen en werden de taken goed overlegd en verdeeld. Het was een prettige middag. Nu ik meer verschillende activiteiten doe en niet alleen op een afdeling sta leer ik meer mensen kennen en kan ik mezelf nuttiger maken. Ik leer er ook weer van om nieuwe activiteiten te doen ook al vind ik het nog spannend, Ik wil niet weglopen voor het nieuwe en onbekende maar het gewoon doen.

Veranderingen
Ik merk wel dat ik meer rust nodig heb voor mezelf door alle veranderingen. Nu ik nog maar 1 dag in Amersfoort werk krijg ik daar minder mee van alle nieuwe mensen die binnen komen. En dat zijn er een heleboel. Van de oude groep die ik bijna 3 jaar verzorgd heb zijn er nog maar weinig over. Op de maandag zitten er een aantal nieuwe gezichten bij de voorkamer, mijn vaste plek in Amersfoort. Aan de ene kant ben ik natuurlijk blij dat er weer nieuwe mensen bij komen, anders wordt het te kleinschalig. Maar voor mezelf is het wel lastig om alles bij te houden.

Andere dagen
Daarbij heb ik nu ik twee dagen in Doorn werk elke week andere dagen waarop ik werk. Eerst werkte ik standaard op maandag woensdag en vrijdag. Nu verandert dat iedere week omdat ik ook therapie tussendoor heb. Voor mezelf is het lastig om het overzicht daarvan bij te houden en goed te plannen. Ook afspraken met vriendinnen er tussendoor plannen gaat momenteel wat lastiger.
Ik hoop niet dat ik klagerig overkom ik wil alleen vertellen hoe het is voor mij om met veranderingen om te gaan. De afgelopen week had ik ook veel last van hoofdpijn omdat het verwerken bij mij langzamer gaat.

Voorkomen is beter dan genezen
Desalniettemin ben ik blij dat alles in de lift zit. Op mijn nieuwe werkplek gaat het de goede kant op en voel ik me prettig, dat is belangrijk. Ik ben opgelucht dat er toch meer plekken zijn waar ik kan functioneren en er rekening gehouden wordt met me. Ik heb besloten om voorlopig nog niks te zeggen tegen mijn collega’s over mijn achtergrond. Met de meeste werk ik namelijk zijdelings en ik wil graag dat ze me leren kennen zoals ik ben en niet Anne met een wajong. Dan krijg je onbewust toch weer vooroordelen en dat wil ik nu juist voorkomen.
Het is lastig om te bedenken wat nu verstandig is maar ik vertel het alleen als ik veel met iemand samen werk en ik vraagtekens zie bij de ander dat lijkt me toch het beste.
Voorlopig ben ik gewoon lekker bezig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten