zondag 9 april 2017

Op weg naar betaald werk

Het is alweer even geleden dat ik wat van me heb laten horen. Ik had niet echt inspiratie of puf om te schrijven. Mijn prioriteit ligt namelijk bij mijn werk. Hier gaat momenteel het meeste van mijn tijd en energie in zitten. Natuurlijk heb ik daarnaast nog veel tijd ‘over’ maar dat gebruik ik dan weer om op te laden en weer verder te kunnen.
Bij mij werkt het namelijk meestal zo: als ik een dag gewerkt heb, plan ik de volgende dag expres niks zodat ik tijd voor mezelf heb om bij te komen.

Afscheid
De afgelopen periode zijn er wel een aantal dingen veranderd. Zo heb ik afscheid genomen in Amersfoort op mijn geliefde stageplek waar ik met ontzettend veel plezier en liefde gewerkt heb de afgelopen 3 jaar. Dit was mijn eerste werkplek waar ik me veilig genoeg kon voelen om mezelf te ontwikkelen en mijn diploma maatschappelijke zorg niveau 3 heb kunnen behalen.
Ik heb hier onnoemelijk veel geleerd, o.a om weer vertrouwen in mezelf en collega’s te hebben. Vanuit deze stevige basis durf ik nu weer verder te groeien naar een betaalde baan.

Verleden
Mijn weg is hobbelig geweest de afgelopen jaren. Sinds ik in 2006 in de Wajong terecht kwam
heb ik veel tijd gehad om mezelf terug te vinden. Door al mijn negatieve ervaringen op de werkvloer was ik mezelf kwijt geraakt. Ik wist niet meer wat ik kon en wilde. Ik dacht dat ik nooit een plek zou vinden waar mensen mij zouden accepteren. Inmiddels heb ik dankzij mijn opleiding geleerd dat ik wel degelijk mezelf kan ontwikkelen en kan groeien en dat ik veel in mijn mars heb. Ik ben niet iemand die bij de pakken neer gaat zitten, ik ga er gewoon voor!
En wat ben ik blij dat ik eindelijk de juiste richting heb gevonden waar ik met hart en ziel mezelf kan zijn.

Doelen en verder groeien
Ik ben blij dat ik vorig jaar de keuze heb gemaakt om via het uwv met een re integratiebedrijf aan de slag te gaan. DIt was de juiste keuze. Zij hebben voor mij de werkervaringsplek bij het verzorgingstehuis in Doorn gevonden. Ik kreeg pas het jaaroverzicht van het afgelopen jaar toegestuurd, deze was vooral positief. Ik heb het afgelopen half jaar nodig gehad om te wennen aan de nieuwe werkomgeving, de bewoners te leren kennen en het overzicht te krijgen. Nu ik deze basis heb wil ik van hieruit verder groeien.
De volgende stap is om mijn uren uit te bouwen. Ik werkte eerst 1 dag in de week in Amersfoort, 1 dag in Doorn en 2 uurtjes op donderdag, nu neem ik de maandag middag erbij. Ik werk dan 2 halve dagen en 1 hele dag. Dit wil ik opbouwen tot 3 dagen.

Goede begeleiding is belangrijk!
Het team waar ik mee samenwerk is prettig en ik wordt goed begeleid. Ik kan al vaker zelfstandig werken dat houdt in, een activiteit met de bewoners en koffie en thee schenken. Ik ben hier nog in aan het groeien. De volgende stap is zelf activiteiten plannen en uitvoeren. Ik zie nog veel groeimogelijkheden voor mezelf om verder te groeien naar een betaalde baan. Ik ben zo blij dat dit op mijn eigen tempo kan, dat is namelijk zo belangrijk voor mij! Ik ben hier in het verleden vaak tegenaan gelopen waardoor het niet lukte. Gelukkig weet ik dit nu van mezelf en wordt hier door het re integratiebedrijf en het verzorgingstehuis rekening mee gehouden. Ik krijg alle ruimte die ik nodig heb. Kortom, ik zie de toekomst zeer zonnig in, ik zit in de lift omhoog!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten