donderdag 25 juli 2013

For us the story about us

Waar Twitter al niet goed voor is 
Sinds september 2012 ben ik actief op Twitter. Daarvoor had ik er geen behoefte aan. Ik ging op Twitter omdat ik voor de stage die ik liep bij Hoezo Anders moest gaan leren twitteren. Ik besloot om eerst zelf een account aan te maken en op die manier te leren hoe het moest. En ik ontdekte hoe leuk het is! Met Twitter heb je ontzettend veel mogelijkheden. Je kunt het gebruiken zoals het voor jou prettig is. 

Twitter contacten 
Ik leerde via Twitter een heleboel leuke mensen kennen. Online kun je echte vriendschappen opbouwen zelfs al is niet het hele beeld compleet. Je kunt veel steun aan elkaar hebben. Zo leerde ik Lotte Klene kennen. Ik leerde haar kennen via DeBroekriem waar ik een tijdje vrijwilligerswerk voor heb gedaan. Haar positieve uitstraling en enthousiasme spraken me meteen aan. Toen we elkaar verder spraken op Facebook kwamen we er al gauw achter dat we allebei dezelfde belangen hebben. We willen beide graag meedoen in deze maatschappij, maar hebben door onze beperking moeite om een passende betaalde baan te vinden.
 
Omdat Lotte stottert krijgt ze niet de kansen die ze nodig heeft om te laten zien wat ze in huis heeft. Ikzelf heb een onbekend syndroom wat niemand kent en ook maar weinig mensen snappen. Ik ben door dit syndroom wat langzamer met verwerken van informatie dan een ander en ik kan wat minder goed tegen prikkels. Ik heb hierdoor meer rust nodig.

De blogs die ik hier over schrijf en over de Wajong spraken Lotte aan en zodoende kwamen we op het idee om samen iets te gaan betekenen voor mensen met een beperking.

De aftrap 
Omdat we allebei van netwerken en organiseren houden lag het voor de hand om daar iets mee te gaan doen. We willen graag iets betekenen voor een ander en dan vooral voor mensen met een beperking. Daarnaast vinden we het belangrijk dat deze doelgroep een “gezicht” en een “stem” krijgt. Iedereen binnen de doelgroep is welkom.

We leggen niet de nadruk op de beperking zelf, juist het verbinden van mensen met elkaar zodat er een netwerk ontstaat, vinden wij belangrijk. Hier kun je jezelf zijn en krijg je persoonlijke aandacht. Daarnaast is er alle gelegenheid om van elkaar te leren, laagdrempelig te netwerken en een leuke middag te hebben.

De eerste bijeenkomst zal plaatsvinden omstreeks eind augustus in Rotterdam en is vooral een kennismakingsbijeenkomst. Er kunnen maximaal 20 mensen deelnemen.
Er zijn geen kosten aan verbonden want we willen het voor iedereen laagdrempelig houden.


Mocht je nog vragen hebben en/of wil je op de hoogte worden gehouden van onze bijeenkomsten, dan horen we graag van je. Op dit moment zijn we bereikbaar op Twitter via @forus3273 en via email op forus3273@gmail.com. Je bent van harte welkom!


Hoop je snel te ontmoeten op één van onze bijeenkomsten.


Met vriendelijke groeten,


Anne Houtsma en Lotte Klene

@houtsmaanne @Lottehelpt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten