zaterdag 9 mei 2015

Power voor de toekomst!!

Veel gedoe
Op 22 maart 2015 was het dan eindelijk zover: ik ging verhuizen naar mijn eigen woning in Driebergen. Gelukkig had ik voldoende hulp en ging de verhuizing vrij soepel. Ik ben heel  blij dat ik weer mijn eigen plekje heb. Het was fijn dat ik bij mijn ouders tot rust kon komen toen ik dat nodig had maar nu is het tijd om weer op eigen benen te staan. De afgelopen tijd ging dit niet zonder slag of stoot. Zo had ik problemen met internet/tv, mijn ex en veel gedoe rondom een jongen die ik leuk vind.

Naar Aken
Kortom eigenlijk had ik helemaal geen internet en tv nodig, mijn eigen leven was interessant genoeg. Afgelopen woensdag ging ik voor een onderzoek naar de psychiatrische problemen rondom 22q11 helemaal op reis naar Aken. Ik heb deze reis in mijn eentje ondernomen wat best pittig was. Ik vertrok om 10:30 en kwam pas om 16:00 in het ziekenhuis in Aken aan. Toen moest ik nog onder de Pet scan. Ik vind het heel belangrijk dat er meer duidelijkheid komt over de problematiek van mensen met 22q11 en psychoses/depressies juist omdat wij hier kwetsbaarder voor zijn dan een ander. Daarom heb ik met veel plezier mee gedaan aan dit onderzoek.

Goed resultaat
De dag begon voor mij vrij slecht met een bericht waar ik aardig door van slag was. Ik had de afgelopen week al best veel hectiek en stress gehad en eigenlijk was dit net te veel voor mij. Ik zag het niet meer zitten om nog die hele reis te moeten ondernemen. Ik heb toen contact opgenomen met 1 van de onderzoekers en zij heeft me uiteindelijk heel goed opgevangen. Ondanks dat ik me zwaar verrot voelde heb ik toch de reis ondernomen en de scans doorstaan. Tijdens de scans moet je op de computer allemaal testjes doen waarbij je logisch moet nadenken. Ik vond dit erg leuk om te doen hoewel ik verwacht had dat ik niets hoefde te doen tijdens de scan. Ik was dan ook zeer verrast met het uitzonderlijk hoge resultaat wat er uit kwam. Ook de onderzoekers waren positief verrast want mensen met 22q11 zijn over het algemeen wat minder goed in logisch nadenken.

Zelfbewustzijn
Uiteindelijk waren we om 21:45 pas klaar met het onderzoek. We kwamen om 23:55 aan in een pikdonker Maastricht. Er was een enorme stroomstoring op dat moment. Het hele hotel was pikkedonker. Gelukkig werd ik uiteraard goed opgevangen en heb ik heerlijk geslapen. Toen ik de volgende morgen wakker werd ervoer ik een bijzonder gevoel van trots en tevredenheid. Ik had het hem toch maar mooi geflikt verdorie! Ik, degene die altijd zo twijfelt aan mijn eigen kunnen omdat ik denk: ik weet wel dat het perfect in mijn hoofd zit, maar het 22q11 zit me zo enorm in de weg...toch heb ik die testjes heel goed gedaan en de hele reis tot het einde goed afgerond. Ik ben heel goed opgevangen de onderzoekers zijn geweldig lief. Ik kan het iedereen aanraden om mee te doen. Het heeft mijzelf veel gebracht. Ik ben me nu meer Bewust van mezelf. Dit is wat ik altijd miste. Vanaf hier kan ik nu verder gaan bouwen aan een nog stevigere basis en toekomst.

NIeuwe moed
Binnenkort ga ik vol vertrouwen aan mijn Proeve beginnen. Mijn stage plek gaat op 1 juli dicht dus ik zoek voor mijn nieuwe opleiding in september straks een nieuwe stageplek. Toch weet ik gewoon dat het goed gaat komen met mij. Ik sta nu (nog) zelfverzekerder dan ik al was in het leven. Schouders naar achter, borst vooruit, jongens ik kom eraan!

1 opmerking:

 1. Heel leuk om te lezen Anne, mooi verwoord!
  Het was enorm waardevol dat je deel hebt genomen aan het onderzoek en je mag zeker trots zijn. Tot ziens.

  Groet,
  het 22q11 Maastricht team
  22q11studies@maastrichtuniversity.nl

  BeantwoordenVerwijderen