zondag 6 maart 2016

Ik ben er klaar voor!

Nieuwe stappen
Het is alweer begin maart en ik ben redelijk gewend aan mijn nieuwe ritme. Het was even wennen, aan het werk zonder de druk van school er achter. Ik voel me veel vrijer en kan ook lekkerder werken. Deze week ga ik via stichting HandjeHelpen (een soort maatjesproject) beginnen met het begeleiden van een mevrouw met een verstandelijke beperking. We gaan vooral leuke dingen doen dus ik kijk er naar uit. Het is leuk om voor haar overzicht te creëren in de activiteiten die we gaan doen en het te structureren. Dit kan ik weer mooi meenemen als extra ervaring!

Re-integratie traject
Ook ga ik binnenkort beginnen met een re-integratie traject vanuit de UWV die Wajongers begeleid naar de arbeidsmarkt. Ik heb er zin in om aan iets nieuws te beginnen! Eerst was ik vooral gericht op blijven bij  mijn stageplek omdat dit voor mij vertrouwd is. Nu denk ik dat het voor mijn zelfvertrouwen heel goed is om op een nieuwe plek weer verder te groeien. Wel moet ik hier in goed begeleid worden en dat vraagt vooral om ruimte om te groeien en begrip, Ik leer en groei het beste op mijn eigen tempo.

Gewoon een beetje hulp
Dit is ook eén van de redenen dat ik liever niet solliciteer op de arbeidsmarkt. Er worden best hoge eisen gesteld als je een MBO niveau 3 diploma hebt. Ik kan hier wel aan voldoen maar wel op mijn eigen tempo. Hier is niet altijd begrip voor en daarom ben ik blij dat er hulpmiddelen zijn voor mensen zoals ik. Ik wil nooit meer zoals vroeger negatieve ervaringen op doen met werken omdat mensen mij niet begrijpen.

Zoektocht
Ik ben vooral blij dat ik eindelijk heb gevonden waar ik goed in ben en wat ik leuk vind. Het is een lange zoektocht geweest met vallen en opstaan. Ik krijg ook regelmatig te horen dat ik mijn werk met liefde doe en dat is ook zo. Werken in de zorg is werken met je hart. Ik had vroeger nooit gedacht dat ik dit werk leuk zou vinden maar werken met mensen is veel leuker dan ik dacht. Nu is het alleen nog een kwestie van het vinden van een betaalde werkplek waar ik mijzelf kan en mag zijn. Ondertussen probeer ik vooral te genieten van wat ik allemaal bereikt hebt want ik ben vaak zo druk bezig met wat ik nog niet heb dat ik vergeet er bij stil te staan met wat ik allemaal wel heb!

Verrassing

Kortom ik heb er zin in om aan iets nieuws te beginnen. Ik wacht rustig af op wat er allemaal op mijn pad komt. 2016 wordt een jaar vol verrassingen en verandering maar ik ben er klaar voor!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten