zondag 10 juli 2016

Vakantietijd...of toch niet?

Zomer 2016. Tot nu toe is het weer behoorlijk wisselvallig, je kan er geen pijl op trekken. De meeste mensen hebben sinds afgelopen vrijdag vakantie. Ik ga dit jaar alleen een paar dagen naar Texel gezellig op visite bij mijn zus en nichtjes, zij wonen daar wat dus een heerlijke logeerplek is. Texel is een fantastisch eiland om even lekker uit te waaien.


Veranderingen
Sinds ik mijn diploma heb gehaald heb ik eigenlijk weinig nieuwe dingen gedaan. Ik was best druk met het vinden van mijn nieuwe plek op mijn oude stage. Ik ben daar nu 2 dagen in de week vrijwilliger en ik moest behoorlijk wennen om zonder opdrachten van school en zonder de structuur aan het werk te zijn. Dat ik hier al zo’n moeite mee heb op een plek die mij ondertussen al zo vertrouwd is geeft maar weer aan hoeveel moeite ik heb met veranderingen. Toch wil ik ze hoe dan ook aangaan om er beter mee om te leren gaan.


Best veel weekend
Omdat ik maar twee dagen werk ben ik dinsdag woensdag en donderdag veel thuis. Ik heb nog wel eens afspraken buiten de deur maar ook dat niet altijd. Voor mij was de afgelopen paar maanden dus een soort vakantie periode. Ik heb natuurlijk wel keihard gewerkt op mijn opleiding laten we dat vooral niet vergeten. Toch begon ik me op een gegeven moment lichtelijk te vervelen. Heb ik maandag gewerkt hop weer 3 dagen weekend. Vrijdag weer werken; oh ik heb alweer weekend…!


Nieuwe hobby’s
Wat moet je in vredesnaam doen als je zoveel vrije tijd hebt. Ik ben mezelf maar eens opnieuw gaan ontdekken, ik zwem nu iedere week en ik ben begonnen aan een nieuwe hobby mozaïeken al schiet dat nog niet zo heel hard op moet ik eerlijk zeggen. Wat betreft het schrijven had ik weinig inspiratie ik had niks te vertellen. Nu vond ik het weer eens tijd voor een nieuwe blog en hoppa. Daar is die dan.


Vrijwilligerswerk op een andere plek
Binnenkort ga ik beginnen met vrijwilligerswerk op een nieuwe plek. Dat kan nog leuk worden. Ik had gesolliciteerd op een vacature voor niveau 4 en ze zouden contact opnemen als er een meer passende functie beschikbaar was. Nou dat is positief! Ook werd ik uitgenodigd om vrijwilligerswerk te komen doen en dat doe ik natuurlijk graag. Ik ben het stilzitten zat en ik ben toe aan iets nieuws. De komende tijd zal ik dus denk ik wel weer meer te vertellen hebben en dus meer scrhijven, want een nieuwe plek is een hele grote verandering.


Mijn eigen plekje
Toch is dit de juiste manier voor mij om mijzelf op mijn eigen tempo in te werken, Zo heb ik niet de druk van een betaalde baan en kan ik op een rustige manier mijzelf laten zien en wat ik in huis heb. Ideaal dus voor mij. Ik ben blij dat het uiteindelijk voor mij toch de goede kant op gaat. Ik begin eindelijk mijn plekje te vinden! Hoera!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten