zondag 20 oktober 2013

The making off!

Zaterdag 19 oktober
Vandaag was een bijzondere dag. Ik ging met de trein naar Harderwijk en vanaf daar naar Zeewolde. We gingen met het clubje mensen die allemaal vcfs hebben naar Zeewolde. 
Maud helpt ons bij de uitvoering van het project zij heeft zelf geen vcfs.
Hier woont Rianne op een zorgboerderij/manege. Het is best afgelegen maar er is genoeg te doen op de manege. Er zijn paarden, schapen, koeien er is een bakkerij en een melkfabriek.


Hoop en duidelijkheid
Het is fijn om bij een groep te horen waar iedereen gemotiveerd is en grote inzet toont om er iets moois van te maken. We willen allemaal hetzelfde: zorgen dat duidelijker wordt hoe we hebben moeten vechten om te zijn waar we nu zijn. Nu het goed gaat zie je niets aan ons, maar we hebben er meer moeite voor moeten doen dan een ander. We willen graag hoop geven aan ouders met kleine kinderen die vcfs hebben en mensen met vcfs zelf. Wat zou het mooi zijn als de wereld om ons heen ons beter begrijpt. Meer begrip van werkgevers, collega’s en klasgenoten.


Film
Vorig jaar hebben we een film gemaakt met ons groepje. Toen zat Rianne er nog niet bij maar Astrid. Carolijn Eline en ik zitten erbij vanaf 2006 toen hebben we het opgericht, Sannemeike is er bij gekomen vanaf 2009 en Rianne is er sinds begin dit jaar bij gekomen. We hebben nu een mooie dynamiek met ons vijfen. We hebben nog wel eens problemen gehad dat er niks gebeurde maar nu zijn we lekker bezig. Het voelt fijn om dit te doen want het helpt voor je zelf om het weer te accepteren en verwerken. Je hebt steun en houvast aan elkaar.


Inspiratie!
We zijn gister met veel enthousiastme aan de slag gegaan met ons project voor 22 november. Het is leuk om te zien dat we op 1 lijn zitten. Samen komen we tot inspirerende ideeën en Maud helpt ons met de uitvoering ervan. Feitelijk ben je op je vrije zaterdag hard aan het werk zonder er geld voor te krijgen, maar het eindresultaat is de energie meer dan waard. Toen ik weer thuis kwam was ik erg moe en een beetje emotioneel. Het is behoorlijk intens om zo om te gaan met vcfs. Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat en wat de mensen er van zullen vinden!

2 opmerkingen:

  1. Mooi opgeschreven, Anne! Het is even intensief zo'n dag hè? Jullie doen het uitstekend! groetjes, Maud

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed bezig inderdaad en wat een leuke blije foto's!

    BeantwoordenVerwijderen