woensdag 17 april 2013

Een vrije vogel

17 april
Vrijheid
Sinds februari 2013 ben ik officieel werkzoekende. Ik vind het op zich niet vervelend om werkzoekende te zijn. Wel is de moordende concurrentie erg lastig. Als je solliciteert op een gemiddelde vacature zijn er al gauw 200 sollicitanten. Zie daar maar eens doorheen te komen als je niet veel ervaring hebt.


Als je werkzoekende bent zijn de dagen over het algemeen het zelfde tenzij je er zelf kleur in brengt. ik ben geen type om de hele dag doelloos in huis te zitten ik doe graag nieuwe ervaringen op!
Vastigheid doormiddel van een betaalde baan is een stuk overzichtelijker. Dan weet je wat je de volgende dag gaat doen. Aan de andere kant is dat ook weer een stuk saaier! Zo heeft ieder voordeel zijn nadeel.


Begin dit jaar ben ik begonnen met activiteiten organiseren voor de Broekriem (een platform voor en door werkzoekenden) wat ik erg leuk vond om te doen. Je ontmoet veel nieuwe mensen en daar houdt ik van. 
Ik heb van deze ervaring geleerd dat organiseren en plannen niet mijn sterkste punten zijn. Wel vind ik het erg leuk om gastvrouw te zijn en mensen op hun gemak te laten voelen. Wie weet kan ik daar wel iets in betekenen in de toekomst!
Ik ben uiteindelijk met de Broekriem gestopt omdat ik weer meer ging doen voor Hoezo Anders waar ik ook erg veel leer. Ik probeer mezelf altijd te blijven ontwikkelen en ervaring op te doen zodat de afstand tot de arbeidsmarkt zo gering mogelijk blijft.


Prioriteiten stellen.
Vanmiddag heb ik weer een gesprek met mijn job coach dan ga ik haar mijn probleem eens voor leggen. Ik wil namelijk in mijn enthousiastme te veel doen, ik zeg te gauw ja. In deze periode moet ik eigenlijk eens goed gaan zitten en nadenken over wat ik nu echt wil en wat echt belangrijk is voor mijn toekomst.
Ik vind vaak gesprekken met andere mensen erg verhelderend. Als je zelf het overzicht bijster bent kan een ander je goede raad geven. Nu is het voor mij belangrijk om niet te veel hooi op mijn vork te willen nemen. Niet te veel dingen te gelijk. Ik moet dus keuzes gaan maken.


Zo zie je maar, ook als je werkzoekende bent en zo vrij als een vogeltje kun je genoeg leer punten ontdekken om mee aan de slag te gaan. Maak gerichte keuzes voor de toekomst en zorg dat je jezelf blijft ontwikkelen!

Je kunt me bereiken via Houtsmaanne@hotmail.nl of volgen op twitter @houtsmaanne (Positieve) reacties vind ik altijd leuk!

2 opmerkingen:

  1. Leuk om te lezen over je ervaringen als werkzoekende. Ik heb ook veel ervaringen met de cut throat mentaliteit als job zoekende. Erg vervelend.

    Ik vind het mooi om te zien hoe jij ermee omgaat.

    BeantwoordenVerwijderen