zaterdag 14 september 2013

Dromen en Ambities

Ik ben nu alweer een week aan de slag op mijn nieuwe stage en ik moet zeggen dat ik me al best vertrouwd voel met de bewoners en mijn collega’s. Ik heb het gevoel dat ik op mijn plek ben! Ik ga met plezier naar mijn werk en school. Ik zag eerst op tegen 7 uur beginnen en 2 dagen van 8 uur en 1 dag van 7 maar het valt me erg mee. Als je doet wat je leuk vindt krijg je vleugeltjes!


De 1e Schooldag
Afgelopen maandag was mijn 1e dag op school. Ik was natuurlijk zenuwachtig maar het viel erg mee. Zo’n 1e schooldag is altijd chaotisch. Je kent nog niemand en weet niet waar je naar toe moet. Smiddag’s waren we verdeeld in 3 groepen om een activiteit verzinnen.
Het ene groepje had namen, de andere werksituatie en de volgende achtergrond.
Dat was wel leuk maar ook vermoeiend. Je hoofd zit op een gegeven moment vol van alle informatie. Na deze leuke, enerverende activiteit hadden we nog Engels. De lerares begon meteen in het Engels te ratelen dus moest je weer goed opletten. Gelukkig ben ik goed in Engels dus kon ik het goed volgen.
Ik ben benieuwd hoe de opdrachten zullen gaan waarmee je moet samenwerken.Dat zijn dingen die ik lastig vind om te doen.


Dinsdag 10 september
Vandaag was ik weer op mijn stageplek. Het opstaan om half 6 vind ik lang niet zo moeilijk als ik had gedacht dus daar ben ik blij om. Ik kreeg een rooster met wat er per dag gedaan moet worden aan werkzaamheden op de afdeling waar ik werk  en dat geeft veel duidelijkheid en overzicht in de planning. Ik heb al goed in mijn hoofd zitten wat er moet gebeuren. Ik help de mensen met aankleden en een beetje met wassen. Langzamerhand doe ik zo steeds wat meer.


Dromen om verder te groeien
Aan het eind van de dag droomde ik een beetje weg. Rond een uurtje of 14:00 is het rustig op de afdeling, dan zijn bewoners aan het slapen en wacht je eigenlijk tot er iemand belt om hulp te vragen. Tot nu toe gaat het boven verwachting goed en dan ga ik dromen: wie weet wat ik allemaal nog meer kan! Misschien kan ik nog wel een niveau hoger!
Voor mijn gevoel kan ik me nu nog verder groeien en ontwikkelen. Vroeger was ik zo onzeker en gedeprimeerd over mijn beperking dat ik hier geen ruimte voor had. Nu wordt ik daar niet meer zo door belemmerd. Ik kan nu eindelijk groeien en we zullen wel zien hoe ver deze bloem nog kan reiken!

1 opmerking:

  1. Wat heerlijk om te lezen dat je je plekje gevonden hebt en het daar naar je zin hebt.
    Blijf bij jezelf en maak het jezelf gemakkelijk door dit niveau eerst goed eigen te maken. Het volgenden niveau komt vanzelf :)
    Succes en heel veel plezier.
    Rene

    BeantwoordenVerwijderen